Anne Frank House tickets

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar

Het Anne Frank House tickets is alleen toegankelijk met een online tickets met tijdslot. Dit geldt ook voor kinderen (0-9 jaar) en bezoekers met een kortingskaart. De vraag naar tickets is groot. Tickets zijn snel uitverkocht ga naar annefrank.org/nl voor museum tickets.

Online ticketverkoop

80% van de tickets wordt precies twee maanden van tevoren om 12 uur ‘s middags vrijgegeven, 20% op de dag zelf. Om 9 uur ’s ochtends komen op deze site de tickets voor vandaag vrij.

Toegangsprijzen

volwassenen     € 10,50*
10-17 jaar           € 5,50*
0-9 jaar                € 0,50** inclusief € 0,50 reserveringskosten

anne frank house tickets

Onderduik van de familie Frank

Op 1 december 1940 verhuisde Otto Frank zijn bedrijven Opekta en Pectacon van Singel 400 naar Prinsengracht 263. In de loop van 1942 werd begonnen met het inrichten van een schuilplaats op de eerste en tweede verdieping van het achterhuis, en op 6 juli dook het gezin Frank er onder. Op 13 juli volgde het gezin Van Pels (in het dagboek van Anne Frank de familie Van Daan genoemd), en in augustus werd een draaikast aangebracht die de toegang tot de onderduikruimte moest verbergen. In november dook Fritz Pfeffer, een kennis van Otto Frank, er ook onder. Slechts 4 medewerkers van Opekta waren op de hoogte van de aanwezigheid van de onderduikers. Op de begane grond van het achterhuis bevond zich het magazijn, en de onderduikers moesten daarom overdag heel stil zijn om hun aanwezigheid niet te verraden.

Het Anne Frank Huis staat in de schaduw van de Westertoren. In Annes dagboek is te lezen welke belangrijke rol de toren heeft gespeeld in haar onderduikperiode in het achterhuis.

Op 4 augustus 1944 viel Oberscharführer Karl Silberbauer met vier Nederlandse helpers het pand binnen, na een telefonische tip. Er was sprake van verraad van de familie Frank. Alle onderduikers werden gearresteerd, evenals twee helpers, Victor Kugler en Johannes Kleiman. Het dagboek van Anne Frank werd gered door Franks medewerksters Bep Voskuijl en Miep Gies.

bron – wikipedia/annefrank.org/nl

Meer musea en monumenten boeken!

Waar ben je in geïnteresseerd? Ondek nederland met een nieuwe blik.

Volg ons