Nederlands Openluchtmuseum

Opzoek naar een leuk dagje uit?. Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen …

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. Wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is onze overtuiging. Daarom koppelt het Nederlands Openluchtmuseum heden aan het verleden. Zo brengen we de geschiedenis dichterbij dan ooit Klik hier voor de route!.

Nederlands Openluchtmuseum

Over het Nederlands Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum in Arnhem. Het bestaat uit een buitenmuseum en een binnenmuseum. Met ruim 555.000 bezoekers in 2015 is het Arnhemse museum het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam.

Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Wonen, werken, recreatie en tradities van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen zoals diverse soorten molens, huizen, boerderijen, gebedshuizen en werkplaatsen in beeld gebracht. Een aantal gebouwen wordt “bewoond” door museummedewerkers die als oorspronkelijke bewoners de bezoekers ontvangen. Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld. Tevens geven ambachtslieden demonstraties van hun kunnen aan het museumpubliek. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar, een smid, een drukker, een papierschepper en een conducteur aan het werk. Tijdens weekenden worden veelal bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals: draaiorgeldag, oogsten van rogge, dorsen van graan, ploegen met paarden en een ouderwetse kinderkermis.

De gebouwen zijn naar thema ingedeeld in een aantal deelgebieden: ErvenDorpPlattelandTuinenLint en Landgoed. Naast de historische gebouwen heeft het museum een permanente presentatie aan de hand van de Canon van Nederland.

Het museum is lid van de Nederlandse Vereniging van Botanische TuinenClub van Elf en van de Museumvereniging. Het museumpark heeft een oppervlakte van 44 hectare.

bron – wikipedia/openluchtmuseum.nl

Meer musea en monumenten boeken!

Waar ben je in geïnteresseerd? Ondek nederland met een nieuwe blik.

Volg ons