Breitner House

Ooit de thuisbasis van een gevierde 19e-eeuwse Nederlandse kunstenaar, nu rijkelijk versierd in een stijl waaraan hij gewend zou zijn geweest, samen met welkome accenten uit de 21e eeuw en een gastheer met echte warmte en charme. Het champagneontbijt is onovertroffen. Je bent een beetje uit het centrum, maar een korte rit met de tram.
Ooit de thuisbasis van een gevierde 19e-eeuwse Nederlandse kunstenaar, nu rijkelijk versierd in een stijl waaraan hij gewend zou zijn geweest, samen met welkome accenten uit de 21e eeuw en een gastheer met echte warmte en charme. Het champagneontbijt is onovertroffen. Je bent een beetje uit het centrum, maar een korte rit met de tram.

Locatie

Een beetje uit het centrum, in een rustige buurt van Amsterdam Oost, met uitzicht op een park maar aan een vrij drukke weg. Het Tropenmuseum ligt op vijf minuten lopen en dierentuin Artis nog eens 10; de meeste andere bezienswaardigheden hebben wielen nodig.

De belangrijkste musea en het stadscentrum / grachtengordel liggen op ongeveer 15 minuten met de tram (iets minder met de taxi), met een halte voor de deur; het café- en eetgedeelte van De Pijp ligt op 10-15 minuten met de tram, maar een klein kwartier op ongeveer vijf minuten lopen is hard op weg om een ​​mini-eetcafé te worden.

Stijl en karakter

Een huis dat ooit werd bewoond door een van de toonaangevende Nederlandse kunstenaars uit de 19e eeuw. Hierin vind je kamers gevuld met antiek meubilair van museumkwaliteit, weelderige stoffen, een mozaïek van fijne kunstwerken, gestuukte plafonds met kristallen kroonluchters en bossen met verse bloemen. Soms heb je het gevoel dat je in een rijke filmset leeft.

Maar er is niets kunstmatigs aan: gastheer Camilla Braaksma brengt een oprechte warmte van welkom en creëert een ontspannen huiselijke sfeer (zij het een grootse). Het is alsof de gezellige sfeer van decennia aan artiestenfeesten op de een of andere manier nog tussen de muren blijft hangen.

Service en voorzieningen

Je bent heerlijk verwend – alsof je bij creatieve vrienden logeert die er echt op uit zijn om je te verwennen en je verblijf in Amsterdam zo dicht mogelijk bij de gemakkelijke perfectie te brengen als menselijkerwijs mogelijk is. Overal waar je komt, is er nog een andere doordachte aanraking, een heerlijk hapje.

Camilla kent haar stad echt, waardeert het verwelkomen van mensen in haar huis en hen te leren kennen, en doet haar uiterste best om u te helpen genieten van uw verblijf. Dit is een privéwoning, dus verwacht geen spa’s en zwembaden (hoewel dat niet belette dat een gast uit het verleden langs kwam bij het ontbijt om zijn suite aan te bieden in een top luxe hotel in Amsterdam in ruil voor een van de momenteel bezette suites in Breitner House ).

  •  Wi-Fi

Kamers

Elke suite is individueel en weelderig ingericht en is ruimer dan u vrijwel nergens anders in de stad zult vinden (buiten de prijsklasse van drie cijfers voor een presidentiële suite). Er zijn ook persoonlijke accenten aan het decor, zoals een muurschildering van irissen geschilderd door Camilla, en kunstwerken die als cadeau zijn gebracht door terugkerende gasten.

Elke lamp, glas of theekop trekt het oog en lijkt zorgvuldig gekozen. Beide suites hebben een aparte slaapkamer (hemelse bedden: slapen op een wolk) en salon, en enorme badkamers (met Clarins-producten). De Isaac Israels suite heeft een eigen tuinterras, de Breitner suite heeft een wasmachine in de badkamer en er zijn iPod-dockingstations, espressomachines en verfrissingen in beide suites (en nog veel, veel meer).

Eten en drinken

Het dagelijkse champagne-ontbijt – in de antieke eetzaal, met uitzicht op het park – is overal in de stad onovertroffen. Het wordt gepresenteerd tussen banken met bloemen en vers fruit, in sprankelend kristal en glanzend porselein, perfect in elkaar gezet, op zoek naar de hele wereld als een Nederlands 17e-eeuws stilleven: dauw-druipende meloenen, pasta’s en smeersels in oesterschelpen, schalen met kaas.

Naast de gerookte zalm, zelfgemaakte appeltaart, yoghurt, banketbakkerij, croissants en knapperig brood, komen allerlei lekkernijen (gloeiend hete Quiche Lorraine, een kwarteleitje petit four met een puntje truffel), persoonlijk bereid en voortreffelijk gepresenteerd. Dan eieren op bestelling, mocht je nog ruimte over hebben. Het houdt sommige gasten tot ver na de middag bezig.

Toegang voor gasten met een handicap?

Ongeschikt. U komt het huis binnen via een vrij steile trap.

Familie vriendelijk?

Niet echt. Het huis straalt volwassen rust uit.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Oosterpark 87-88
Amsterdam 1092 AW NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons