Corrie ten boom huis

Corrie ten boom en haar familie zijn door de gebeurtenissen in dit huis voor en na de Tweede Wereldoorlog

Bestel uw ticket hier

corrie ten boom huis

De geschiedenis van het corrie ten boom huis en van de familie Ten Boom getuigt van hun liefde voor en betrokkenheid bij het Joodse volk. Hun huis is opnieuw een (open huis), net zoals in de tijd toen de Ten Booms hier woonden. Het museum is een gedenkteken voor deze familie die als christenen leefden door de genade van en in gehoorzaamheid aan God.

Het Museum

Corrie ten boom en haar familie zijn door de gebeurtenissen in dit huis voor en na de Tweede Wereldoorlog. Het huis is voor een deel ingericht als in de stijl van toen. De gasten kunnen de Schuilplaats, familiefoto’s en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. De gehele bovenverdieping is ingericht als expositieruimte.

Rondleidingen

In het Corrie ten Boomhuis worden van dinsdag tot en met zaterdag rondleidingen gegeven. De rondleidingen duren ongeveer een uur en worden in het Nederlands of Engels gehouden. Vrijwel wekelijks is ook een Duitstalige gids aanwezig. Af en toe zijn er rondleidingen in het corrie ten boom huis museum in het Frans. Zie voor meer informatie de openingstijden / reserveringen. Alle gidsen (rondleiders) zijn vrijwilligers. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Hiervoor is een blessing box aanwezig. Het museum is te klein om de bezoekers binnen te laten wachten op het begin van de rondleiding. Op het tijdstip van aanvang van de rondleiding worden de bezoekers door de gids uitgenodigd het pand binnen te komen.

bron – corrietenboom.com/ & wikipedia

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Barteljorisstraat 19
Haarlem 2011 RA NH NL
Get directions
De openingstijden verschillen kijk op de website voor meer informatie.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons