Molen De Hoop

Molen De Hoop is een ronde stenen stellingmolen uit 1897 in het Zuid-Hollandse Zoetermeer. De molen werd gebouwd ter vervanging van een eerdere wind- en stoomkorenmolen.

Molen De Hoop is een ronde stenen stellingmolen uit 1897 in het Zuid-Hollandse Zoetermeer. De molen werd gebouwd ter vervanging van een eerdere “wind- en stoomkorenmolen, tevens pelmolen” van Bastiaan Hoogenboezem op dezelfde plek, die in de vroege ochtendmolen De Hoop van 16 januari 1897 uitbrandde. Vermoedelijk was dit een achtkantige houten molen. In 1936 is het gaande werk uit de molen gesloopt en sindsdien was de molen uitsluitend in gebruik als graansilo. Na een ingrijpende restauratie die duurde van 1983 t/m 1986 was de molen  weer maalvaardig. Sindsdien wordt wekelijks in de molen op ambachtelijke wijze graan gemalen. Op vrijdagen en zaterdagen is de molenwinkel geopend en worden er allerlei bakbenodigdheden verkocht. De meeste hiervan zijn in de molen geproduceerd.

Eigenschappen molen de hoop

De romp van de molen is geheel gepleisterd en wit geschilderd. De kap is gedekt met losanges. De wieken hebben een vlucht van 24 – 24,20 meter.

Eigenaar van de molen is de Stichting Molen De Hoop.
Er zijn verschillende vrijwillige molenaars. De molen is te vinden aan de Eerste Stationsstraat 37a.

voor meer geschiedenis klik hier

Bron-wikipedia

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerste Stationsstraat 37a
Zoetermeer 2712 HB ZH NL
Get directions
Openingstijden kijk voor meer informatie op de website.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons