Dutch Masters

Negen luxe appartementen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam, elk ingericht in het thema van een bekende Nederlandse kunstenaar. De appartementen zijn ruim en goed ingericht, sommige met uitzicht op de gracht, andere met uitzicht op afgelegen tuinen. Het personeel (gevestigd in een kantoor aan de overkant van het kanaal) is vriendelijk en behulpzaam.
Negen luxe appartementen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam, elk ingericht in het thema van een bekende Nederlandse kunstenaar. De appartementen zijn ruim en goed ingericht, sommige met uitzicht op de gracht, andere met uitzicht op afgelegen tuinen. Het personeel (gevestigd in een kantoor aan de overkant van het kanaal) is vriendelijk en behulpzaam.

Locatie

In het hart van de grachtengordel, zes minuten lopen van het Rijksmuseum en ongeveer 15 minuten van de Dam. Kunst- en antiekwijk Spiegelkwartier ligt voor de deur en het Centraal Station is met de tram in 10 minuten te bereiken.

Stijl en karakter

Luxe grachtenpandappartementen, elk individueel ingericht in de stijl van een Nederlandse kunstenaar – van grootheden als Vermeer, Rembrandt en Van Gogh, via moderne (Mondriaan en De Kooning) tot Nederlandse rock-‘n-roll-ster en schilder Herman Brood. Elk jaar krijgt een werk van een lokale kunstenaar de opdracht om aan de collectie toe te voegen. Hier en daar historische kenmerken (marmeren vloeren, een decoratieve open haard) blijven in het elegante 17e-eeuwse gebouw, dat uitkijkt op een grote gracht en aan de achterkant uitkijkt op een prachtige formele tuin, ongebreideld met tulpen in het voorjaar (de Bosch en Van Gogh-appartementen hebben directe toegang tot de tuin).

Service en voorzieningen

De woning wordt gerund vanuit een kantoor direct aan de overkant van de gracht (er is geen receptie in het gebouw zelf), en doordeweeks is er een schoonmaker ter plaatse. Het personeel staat klaar voor informatie en assistentie, en u krijgt uitgebreide informatie over waar u heen kunt en hoe u zich kunt verplaatsen. Er is geen eigen bar of restaurant.

  •  Wi-Fi
  •  Wasserij

Kamers

De inrichting van elk appartement is geïnspireerd op het werk van een bepaalde kunstenaar. Aan de muren hangen reproducties van het werk van deze kunstenaar – al vind je in de Karel Appel, Herman Brood en zelfs de Mondriaanappartementen een origineel. Ook stijl en kleurstelling zijn geïnspireerd door de betreffende kunstenaar: warme kleuren, goud en damast in Vermeer; gewaagde voorverkiezingen, witte en sterke lijnen in Mondriaan.

Slaapkamers zijn klein. Er is bewust gekozen om ruimte voorrang te geven aan woonruimtes, en hier is er voldoende ruimte, met eettafels en comfortabel meubilair. De keukens zijn zeer goed uitgerust, met vaatwasser, oven-magnetron en inductiekookplaat met vier pitten en voldoende bestek en serviesgoed. De badkamers zijn over het algemeen redelijk ruim (voor Amsterdam) en elk appartement heeft een wasmachine / droger. De kamers zijn voorzien van dubbel glas (grachten kunnen in het hoogseizoen luidruchtig zijn), wat zeldzaam is voor een historisch gebouw in het centrum van Amsterdam.

Eten en drinken

Er zijn geen eetgelegenheden op het terrein, maar er zijn wel tal van cafés en restaurants op loopafstand. Een map in de kamer geeft goede, weloverwogen restaurantaanbevelingen, evenals een aantal thuisbezorgdiensten.

Toegang voor gasten met een handicap?

Ongeschikt.

Familie vriendelijk?

Ja, sommige appartementen zijn groot genoeg om door een gezin te worden bewoond (één voor zes personen), maar houd er rekening mee dat in geen van de slaapkamers extra bedden kunnen worden geplaatst. Er zijn kinderbedjes beschikbaar.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Keizersgracht 580
Amsterdam 1017 EN NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons