Fotomuseum Den Haag

Het Fotomuseum Den Haag is een museum op het gebied van fotografie in Den Haag. Het museum is opgericht in 2002 als onderdeel van het Kunstmuseum Den Haag

Bestel uw Ticket hier

Het Fotomuseum Den Haag is een museum op het gebied van fotografie in Den Haag. Het museum is opgericht in 2002 als onderdeel van het Kunstmuseum Den Haag en werkt nauw samen met het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Gebouw Fotomuseum Den Haag

Het museum bevindt zich naast het Kunstmuseum Den Haag in de Schamhartvleugel (1961-1962) naar ontwerp van de architecten Sjoerd Schamhart en J.F. Heijligers. Deze tentoonstellingsvleugel werd gebouwd als uitbreiding van het Haags Gemeentemuseum.

Het Fotomuseum is in 2016 uitgebreid van 400 naar 1.000 vierkanteFotomuseum Den Haag meter ten koste van het eveneens in het gebouw gevestigde GEM voor actuele kunst. Hiermee kreeg het de mogelijkheid en de ruimte om naast het werk van gevestigde namen in de fotografiewereld ook kleinere historische tentoonstellingen en het werk van veelbelovend opkomend talent te tonen.

Tentoonstellingen 

Per jaar organiseert het Fotomuseum Den Haag circa zes tentoonstellingen over de meest uiteenlopende perioden, disciplines en genres van de fotogeschiedenis, waarbij opvalt dat dikwijls het mensbeeld centraal staat.

Actuele fotografen als Desiree DolronGregory Crewdson en Loretta Lux worden afgewisseld met overzichten van klassiekers als Emmy AndriesseEdward S. Curtis en Leonard Freed. Onderbelichte en voor velen onbekende reputaties en oeuvres worden door het Fotomuseum Den Haag prominent gepresenteerd, zoals die van Gerard Fieret, Willem van de Poll en de Hollandse jaren van modefotograaf Erwin Blumenfeld. Regelmatig worden maatschappelijk relevante fotoprojecten van hedendaagse fotografen getoond, zoals de serie over het Joegoslavië-tribunaal door Friso Keuris, de intieme seksuele omgang tussen oudere mensen door Marrie Bot of de door de mens bedreigde oerlandschappen door Anja de Jong.

Bron-wikipedia

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stadhouderslaan 43
Den Haag 2517 HV ZH NL
Get directions
Openingstijden Fotomuseum Den Haag/GEM, museum voor actuele kunst is geopend van dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons