Heineken Experience

Heineken Experience is een museum over het biermerk Heineken en de brouwerij, gevestigd in de voormalige Heineken Brouwerij in Amsterdam. Het museum geeft een kijk in de geschiedenis van het bierbrouwer en van het brouwproces gedurende de jaren.

Bestel uw Ticket hier

Heineken Experience is een museum over het biermerk Heineken en de brouwerij, gevestigd in de voormalige Heineken Brouwerij in Amsterdam. Het museum geeft een kijk in de geschiedenis van het bierbrouwer en van het brouwproces gedurende de jaren. Bezoekers van het museum krijgen een interactieve multiamediarondleiding. Tevens krijgen ze twee consumpties in de museumcafés. De Experience bevindt zich aan de Stadhouderskade in Amsterdam-Zuid en maakt deel uit van de Europese Route voor Industrieel Erfgoed (ERIH).

Geschiedenis Heineken Experience

Het museumgebouw werd in 1867 gebouwd en was de eerste brouwerij van bierconcern Heineken. Het Heineken Experienceheeft gefunctioneerd als brouwerij tot 1988. In 1991, toen een deel van het complex werd afgebroken, is in het resterende deel van het gebouw het Heineken ontvangst- en informatiecentrum geopend. Tien jaar later werd de naam veranderd in Heineken Experience. Vanaf oktober 2007 was het museum dicht wegens een verbouwing, welke werd uitgevoerd door BRC Imagination Arts, maar opende op 3 november 2008 weer haar deuren. Ongeveer twee jaar later kreeg het biermuseumeen Thea Award in de categorie ‘Brand Experience’ toegekend.

Bron-wikipedia

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stadhouderskade 78
Amsterdam 1072 AE NH NL
Get directions
-Maandag tot en met donderdag van 10.30 tot 21.30 uur (laatste toegang om 19.15 uur). - Vrijdag tot en met zondag van 10.30 tot 21.30 uur (laatste toegang om 19.15 uur).- 24 en 31 december van 12.30 tot 16.00 uur (laatste toegang om 14.00 uur). - In juli en augustus volgen we de openingstijden van het weekend ook doordeweeks.Kijk voor meer informatie op de website.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons