Hotel Estherea

Hotel Estheréa heeft een excentrieke charme, gecreëerd door een decor dat tegelijk idioot, luxueus en hartelijk gastvrij is. Hoewel het groot is, biedt het alle innemende gastvrijheid van een ouderwets, door een familie gerund hotel. De kamers zijn heerlijk over-the-top en het ontbijt behoort tot de beste van de stad.

Hotel Estheréa heeft een excentrieke charme, gecreëerd door een decor dat tegelijk idioot, luxueus en hartelijk gastvrij is. Hoewel het groot is, biedt het alle innemende gastvrijheid van een ouderwets, door een familie gerund hotel. De kamers zijn heerlijk over-the-top en het ontbijt behoort tot de beste van de stad.

Locatie

Het ligt aan een van de oudste grachten van Amsterdam, in het hart van de Negen Straatjes – de ‘Negen Straatjes’, een hippe winkel-, café- en restaurantbuurt. De Dam ligt op minder dan 10 minuten lopen en het duurt iets meer dan 15 minuten om bij het Centraal Station te komen (ongeveer dezelfde tijd als je de tram gebruikt). De Grote Drie musea liggen op ongeveer 20 minuten lopen (nogmaals, vrijwel dezelfde tijd met de tram).

Stijl en karakter

Het hotel straalt een luxueuze, filmachtige sfeer uit, alsof je in een periodedrama bent gestapt dat zich ergens aan het begin van de vorige eeuw afspeelt.

Er zijn patronen op elke stof, ander papier op elke muur, zachte banken, praathoekjes, een bibliotheek vol boeken, schitterende gedroogde vlinders in dozen, nep-kersenbloesem, echte orchideeën en kristallen kroonluchters met stroken tinten – allemaal strekken ze zich uit over acht gebouwen waaronder drie aangrenzende grachtenpanden. Toch voelt dit particuliere hotel toch intiem en charmant aan.

Service en voorzieningen

Dit is waar de door een familie gerunde aanraking echt te zien is. Geen nepglimlachen, geen automatische pilootservice, geen holle ‘fijne dagen’. Gewoon oprecht vriendelijk, spontaan behulpzaam personeel. Er is een kleine maar goed uitgeruste fitnessruimte (trappen, loopband, fiets, multigym, losse gewichten) en alle kamers zijn voorzien van een ‘handige’ smartphone voor gasten, die wifi-toegang biedt in de hele stad en gratis bellen naar verschillende landen.

  •  Parkeren
  •  Room service
  •  Bar
  •  Wasserij
  •  Wi-Fi
  •  Fitness centrum

Kamers

Er zijn meer dan 90 kamers van verschillende groottes en met een verschillende inrichting. Een daarvan is van vloer tot plafond uitgevoerd in Delfts blauw en wit; een andere met panelen en gedrapeerd in roodbruine en bruine tinten, weer andere versierd in rustgevende pastelkleuren, mintgroen of ijsblauw. De meeste hebben gedurfd behang, stapels kussens, comfortabele banken of fauteuils.

Een paar van de klassieke kamers kunnen krap zijn, maar hebben nog steeds stoelen om op te ontspannen; andere zijn niet enorm, maar wel ruim genoeg naar Amsterdamse maatstaven, met in sommige gevallen bloeitijd (kristallen kroonluchters en hemelbedden). De badkamers zijn over het algemeen van een goede grootte (behalve vier hebben ze zowel een bad als een douche), hoewel in een handvol kleinere Classic kamers de badkamers open zijn. Alle kamers hebben espressomachines.

Eten en drinken

Het ontbijt is rijkelijk, met smoothies, cakes en mediterrane salades naast het gebruikelijke tarief. Er is geen restaurant, maar lichte maaltijden, waaronder hamburgers, pasta en Hollandse hutspot (stoofpot en puree) zijn verkrijgbaar in de sfeervolle bar met alleen houten lambrisering voor gasten. Thee, koffie, gearomatiseerd water en zoete snacks zijn de hele dag gratis verkrijgbaar in een hoek van de lounge.

Toegang voor gasten met een handicap?

Er zijn geen speciaal aangepaste kamers voor mensen met een handicap en de hoofdingang is toegankelijk via een korte trap.

Familie vriendelijk?

Er zijn geen speciale voorzieningen voor kinderen, maar ze zijn welkom in het hotel en er zijn onderling verbonden kamers, kinderbedjes en kinderstoelen beschikbaar.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Singel 303
Amsterdam 1012 WJ NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons