Hotel Pulitzer Amsterdam

De eigenzinnige, creatieve essentie van Amsterdam, gedestilleerd in 25 grachtenpanden, en met de lift van luxe. Het particuliere Pulitzer ligt op een toplocatie met uitzicht op twee grachten, dicht bij het Anne Frank Huis. Vriendelijke service, binnenplaatsen in de tuin en een goede keuken dragen bij aan de mix
De eigenzinnige, creatieve essentie van Amsterdam, gedestilleerd in 25 grachtenpanden, en met de lift van luxe. Het particuliere Pulitzer ligt op een toplocatie met uitzicht op twee grachten, dicht bij het Anne Frank Huis. Vriendelijke service, binnenplaatsen in de tuin en een goede keuken dragen bij aan de mix

Locatie

Met uitzicht op twee van de mooiste grachten van Amsterdam, vijf minuten lopen van het Anne Frank Huis en nog maar twee of drie naar het Koninklijk Paleis op de Dam. Het ligt midden in het winkelgebied de Negen Straatjes en op ongeveer 10 minuten met de tram van het Museumplein.

Stijl en karakter

Al in de jaren zestig had de lokale zakenman Peter Pulitzer het idee om 10 grachtenpanden te combineren tot een hotel. Hij was een van de eersten die dat deed. Tegenwoordig loopt Hotel Pulitzer door 25 verschillende gebouwen, tussen twee grote grachten. Het is een heerlijk wirwar van gangen, trappen, plotselinge open ruimtes, met veel originele kenmerken intact, maar met een frisse, eigentijdse sfeer. Prenten en schilderijen uit de uitgebreide collectie moderne kunst van het hotel sieren de muren. Strakke lijnen en gedempte kleuren voeren de boventoon, en maffe designaccenten (waarvan vele verwijzen naar Amsterdam en het verleden) verrukken bij elke draai.

Service en voorzieningen

Het personeel is beleefd vriendelijk zonder gutst te zijn, en aan de bal (een toevallige opmerking aan een collega-diner dat het brood lang op zich had laten wachten, opgevangen door een ober die een aangrenzende tafel opruimde, bracht snap-aandacht, een verontschuldiging en uitleg dat het nog in de oven stond, prompt gevolgd door dampend hete knapperige broodjes). Er is een sterk team van conciërges met Amsterdam binnen handbereik, evenals een flinke gymzaal, een reeks rustige binnentuinen, waar vogelgezang zich vermengt met het carillon uit de Westertoren. De Pulitzer heeft een van de mooiste salonboten in de stad: een mahoniehouten vaartuig uit de jaren 1920, aan boord waarmee u een middagrondvaart door de grachten kunt maken.

  •  Bar
  •  Wasserij
  •  Restaurant
  •  Room service
  •  Wi-Fi

Kamers

Kamers zijn er in alle soorten en maten, met (zoals altijd in historische Amsterdamse panden) sommige aan de ‘gezellige’ kant, maar andere wonderbaarlijk ruim. Velen hebben een prachtig uitzicht op de gracht, en ze hebben allemaal een ingegoten geschiedenis van het grachtenpand waarin je je bevindt. Moderne kunst uit de collectie van het hotel vindt ook zijn weg naar de kamers, en de kleurenschema’s zijn gedempte pasteltinten en goudbeige met weelderige accenten van limoen, geel en paars. De bedden zijn heerlijk comfortabel, badkamers van voldoende grootte met vreselijk flatterende spiegels en toiletartikelen van Le Labo Santal 33, er is een minibar en koffie- en theefaciliteiten … en een bandenreparatieset voor fietsen.

Eten en drinken

Restaurant Jansz. Slentert door een reeks kamers, eenvoudig ingericht met houten vloeren, grijze beschotten en gebogen houten stoelen. De keuken varieert van eersteklas interpretaties van alledaagse basics, zoals sappige hamburgers en Caesarsalade, via robuust eten, rijk aan smaak – rijke kreeftrisotto of lam met ratatouille – tot subtiele gerechten, met rustige verrassingen (geroosterde bloemkool en wilde paddenstoelen). , met verborgen smaken van citroen en zoete pijnboompitten; of perfect gekookte zalm met zwarte rijst, zachtjes doordrenkt met dashi en een vleugje limoenblad. Het ontbijt bestaat uit een prachtige selectie van lokaal geproduceerde producten, evenals klassieke eiergerechten, inventieve omeletten en pannenkoeken, terwijl in de lobbybar Pause, die bij mooi weer uitkomt in een binnentuin, de hele dag een ontbijt is (acai en poke bowls, gelaagde borden met brood, vleeswaren en kaas) en lichte maaltijden. Pulitzer’s Bar is een stadsinstelling, opgemaakt in de stijl van een gentlemen’s club en met goede wijnen en klassieke cocktails.

Toegang voor gasten met een handicap?

Er is één aangepaste kamer, hoewel veel van de andere kamers een trap hebben.

Toegang voor gasten met een handicap?

Extreem. Er zijn een aantal familiekamers en een familieprogramma met een speurtocht door alle 25 huizen, tipi’s op de kamer, reisdagboeken voor tieners, kleurboeken en meer. Een Xbox is op aanvraag verkrijgbaar.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prinsengracht 323
Amsterdam 1016 GZ NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons