Hotel TwentySeven

Een exclusief suiteshotel op de derde tot en met de zevende verdieping van een gebouw uit 1916 in het centrum van de stad. De suites zijn ruim en het decor is weelderig, maar de sfeer is ontspannen huiselijk, mede dankzij het aangename, rustig en attente personeel. Het restaurant en de cocktailbar behoren tot de beste van de stad.
Een exclusief suiteshotel op de derde tot en met de zevende verdieping van een gebouw uit 1916 in het centrum van de stad. De suites zijn ruim en het decor is weelderig, maar de sfeer is ontspannen huiselijk, mede dankzij het aangename, rustig en attente personeel. Het restaurant en de cocktailbar behoren tot de beste van de stad.

Locatie

In het bruisende centrum van de stad, op de Dam bijna naast het Koninklijk Paleis. De belangrijkste musea liggen op 15 minuten rijden met de tram (25 minuten lopen), en het is 10 minuten lopen naar het Centraal Station (een tramhalte) of naar de belangrijkste historische grachten.

Stijl en karakter

Er zijn slechts 16 super-exclusieve suites op de verdiepingen boven de meest verheven privéclub van Amsterdam, in een gebouw dat dateert uit 1916. Van de onyx receptie met achtergrondverlichting tot de satijnen kussens op de bedden, overal is weelderig gedecoreerd. Als er een tegenpool is met het Nederlandse minimalisme, dan is dit het wel. Elk oppervlak is gedrapeerd, gedecoreerd of glanzend: damasten van Rubelli in Venetië, zijde van de Parijse Pierre Frey, verlicht door wild modern gebeeldhouwde verlichtingsarmaturen van Brand van Egmond. De bekwame controle die wordt uitgeoefend door de Nederlandse design-supremo’s Wim van den Oudeweetering en Cris van Amsterdam houdt het effect gewaagd, niet vulgair; weelderig zonder blits te zijn. Historische kenmerken van het oorspronkelijke gebouw (glas-in-lood en decoratieve tegels) zijn zorgvuldig gerestaureerd of gereproduceerd.

Elke suite krijgt een butler toegewezen, en de gemakkelijke, rustig beleefde, moeiteloos behulpzame houding van het personeel geeft je echt het gevoel dat voor een keer de bewering dat ‘alles mogelijk is’ geen valse is. Het personeel lijkt blij en kan goed met elkaar overweg, wat altijd leidt tot een gezellige sfeer. Er is een uitstekend restaurant en een cocktailbar, met een luxe VIP-lounge voor gasten die aan de bar is bevestigd, mocht het te druk blijken te zijn met hoi polloi. Er is geen spa, maar elke suite heeft zijn eigen stoombad en bubbelbad, en er kunnen fitnessapparatuur worden verstrekt.

  •  Bar
  •  Wassreij
  •  Restaurant
  •  Room service
  • Stoomruimte / hamam
  •  Wi-Fi

Kamers

Suites variëren in grootte (van groot tot enorm), en elk is individueel ingericht in een vergelijkbare weelderige stijl als de openbare ruimtes, maar met variaties in stemming en kleur (koel blauw en grijs misschien, of rijker brons en karmozijnrood). Sommige hebben uitzicht op het Koninklijk Paleis, en één heeft een groot (verwarmd) terras met uitzicht op het winkelend publiek op het Rokin. Viervoudige beglazing in de suites betekent dat het drukke leven op de Dam beneden in absolute stilte voorbijgaat – de algehele sfeer is er een van huiselijk toevluchtsoord. De minibar is gevuld met een goed aanbod aan wijnen en gedistilleerde dranken, er is een espressomachine van topklasse en een tablet regelt de sfeerverlichting en andere kamerfuncties – hoewel er geen dock of andere muziekfaciliteit is.

Het kunstwerk (samengesteld door een plaatselijke galerie) verandert periodiek en is misschien niet geschikt voor alle smaken (mijn suite had een grote afbeelding van een tijger en een samengestelde foto van Jackie Kennedy, een Cadillac en een fles Chanel-parfum). een groot bubbelbad, dubbele douches die ook dienst doen als stoomkamer, en uitgerust met producten van Lanvin en Lalique.

Eten en drinken

Zachte stoelen en rijke stoffen maken van de cocktailbar een welkom toevluchtsoord van de hectische Dam. Cocktails zijn fantasierijk en van de bovenste plank (de petite gin-and-lime Bee’s Knees is een perfecte pick-up in de late namiddag). Restaurant Bougainville, onder toezicht van sterrenchef Pascal Jalhay, is een zachte droom: op comfortabele stoelen aan ronde tafels wordt u getrakteerd op een opeenvolging van delicate, fijn afgestemde gerechten. Lokale producten en niet-gelegeerde natuurlijke smaken voeren de boventoon, met een knipoog naar het Nederlandse handelsverleden: buikspek en langoustine, met verschillende bereidingen van pompoen en een vleugje vadouvankruiden. Geïnspireerde sommelier Lendl Mijnhijmer wendt zijn uitgebreide kennis en fijne gevoel voor avontuur aan om tot op de puntjes nauwkeurig op wijnmatchings te stappen.

Het ontbijt bestaat uit een klein buffet (producten van topkwaliteit) en eieren naar keuze op bestelling.

Toegang voor gasten met een handicap?

Ongeschikt.

Familie vriendelijk?

Apparatuur voor baby’s en jonge kinderen kan worden geleverd, hoewel de sfeer aantrekkelijker is voor volwassenen.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dam 27
Amsterdam 1012 JS NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons