Kamer 01

Een 16e-eeuws grachtenpand, gerestaureerd op een manier die het verleden behoudt, maar stevig in de 21e eeuw stapt. Apple Mac-computers staan ​​naast mahonie kleerkasten, tussen weelderige kleuren. Een champagneontbijt wordt met stijl bezorgd, in een sfeer van echte thuisgastvrijheid.
Een 16e-eeuws grachtenpand, gerestaureerd op een manier die het verleden behoudt, maar stevig in de 21e eeuw stapt. Apple Mac-computers staan ​​naast mahonie kleerkasten, tussen weelderige kleuren. Een champagneontbijt wordt met stijl bezorgd, in een sfeer van echte thuisgastvrijheid.

Locatie

Uitstekende locatie aan de gracht in het centrum van de stad, halverwege het Centraal Station en de belangrijkste musea (15 tot 20 minuten lopen naar elk), en ongeveer 10 minuten lopen naar de Dam of het Anne Frank Huis.

Stijl en karakter

Peter en Wolter hebben hun grachtenpand uit 1585 met fantasie en flair gerenoveerd. Peter werkte 25 jaar als binnenhuisarchitect en dat is te zien. De originele kenmerken zijn bewaard gebleven (houten balken, oud metselwerk, een wenteltrap) en worden verlevendigd door gedurfde kleuren en uitnodigende stoffen.

Designklassiekers (Le Corbusier-banken in de slaapkamers) wrijven wangen met statig antiek. Maar achter dit alles ligt het thuisgevoel van Peter en Wolter. Het is een plek waar je je als persoonlijke gast volledig ontspannen kunt voelen.

Service en voorzieningen

Er is veel aandacht voor detail, maar niet op een manier die beklemmend is. Het lijkt erop dat aan al uw wensen is voldaan. Het echtpaar heeft zelf veel gereisd, dus weet welke kleine dingen het verschil maken, en ook wat irriteert.

Je kamer wordt ’s middags onopvallend opgefrist, er is een open bar (bij de prijs inbegrepen), goede koffie en een enorm aanbod aan theesoorten (en fijne petits four als een sugar-kick nodig is). Er is een afgelegen dakterras (een steile ladder op), compleet met muzikaal rinkelende Balinese parasols, en een kleine badkamer als je je even wilt opfrissen na het uitchecken, maar met een late vlucht.

Twee weken voordat je komt, sturen Peter en Wolter je een e-mail met tips en hun favoriete restaurants (echte insider-aanbevelingen, in plaats van door commissie geleide clichés).

  •  Wi-Fi

Kamers

Onder de dakspanten heeft de Blauwe Kamer, opgetrokken in verleidelijk blauw met filmsterrenogen, een indrukwekkend uitzicht op de gracht en een brutaal rond bed. De Rode Kamer, een verdieping lager, is een baarmoeder van rijke, warme kleuren, met een supercomfortabel kingsize bed. Het heeft ook uitzicht op de gracht. Beide kamers zijn voldoende om te ontspannen, met banken en een tafel; beide hebben smart-televisies en iMac-computers en bedden met traagschuimmatrassen.

De badkamers zijn redelijk groot, maar hebben helderglazen wanden die zichtbaar zijn vanuit het bed. De Green Suite op straatniveau heeft een kleinere, maar gesloten badkamer, een grote aparte zitkamer en een werkelijk schitterend hemelbed (ontworpen door Peter). Let op: de bovenste kamers zijn bereikbaar via een steile (wentel) trap, en er is geen lift.

Eten en drinken

Het champagne-ontbijt (fruit, yoghurt, kaas, vleeswaren, eieren op bestelling, brood, gebak, mediterrane vegetarische dips en spreads en meer) maakt voornamelijk gebruik van biologische, lokaal geproduceerde ingrediënten.

Zelfs de mousserende wijn is Nederlands (hij is echt goed), maar er zijn ook echte dingen uit Frankrijk. De open bar biedt biologische sappen, ambachtelijke bieren en frisdranken, evenals uitstekende wijnen en cava.

Toegang voor gasten met een handicap?

Ongeschikt.

Familie vriendelijk?

Geen onder de 12 jaar. In de Green Suite kan een extra bed geplaatst worden.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Singel 416-H
Amsterdam 1016 AK NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons