Kasteel Ammersoyen

Ammersoyen is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland

Kasteel Ammersoyen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard ligt deze indrukwekkende burcht. Ammersoyen is één van onze best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300. Het kasteel heeft vier hoektorens, een voorburcht en is geheel omgracht. Een typische Hollandse waterburcht.

Ammersoyen is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland. Het kasteel heeft vier hoektorens, een voorburcht en is geheel omgracht. Een typische Hollandse waterburcht.
Ook het interieur heeft een middeleeuws karakter met een ridderzaal en een zolder vol wapens en grachtvondsten. Alles bij elkaar biedt het een mooi beeld van het leven op een kasteel.

Bezichtiging

Kasteel Ammersoyen is opengesteld voor bezichtiging. Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele evenementen.

U ziet er onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereikt u de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van de geschiedenis. In de wapenkamer kunnen bezoekers onderdelen van een harnas passen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Voor een lekker kopje koffie met gebak, een lunch of een borrel kunt u terecht in Koetshuis Kasteel Ammersoyen met een mooi terras met uitzicht op kasteel Ammersoyen. Meer informatie over de mogelijkheden:

Evenementen

Jaarrond worden er evenementen voor jong en oud georganiseerd, van klassieke concerten en themarondleidingen tot evenementen met ridders en jonkvrouwen. Bekijk de evenementenagenda voor een overzicht.

Collectie

Van klooster tot wasmachine fabriek, kasteel Ammersoyen heeft in de loop der tijd diverse functies gehad. Hierdoor is lang vergeten dat de middeleeuwse geschiedenis er nog tastbaar is. In 1957 kan Geldersch Landschap & Kasteelen het door de oorlog zwaar beschadigde kasteel verwerven. Na de restauratie is de bewoonde, middeleeuwse sfeer terug gekeerd.

Tijdens de restauratiewerkzaamheden is de gracht uitgegraven. Daarin zijn talloze voorwerpen gevonden die op het kasteel zijn gebruikt. Deze gebruiksvoorwerpen van metaal, aardewerk en glas laten vijf eeuwen kasteelgeschiedenis herleven. Bijzonder is een bronzen snavelkan uit de 15de eeuw.

 

bron – ammersoyen.glk.nl & wikipedia

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kasteellaan 1
Ammerzoden 5324 JR Gld NL
Get directions
April t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezichtigen. Voor kinderen is er een speurtocht verkrijgbaar. November t/m maart: zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de kerstvakantie extra geopend.Gesloten tijdens feestdagen: Carnavalszondag, Koningsdag, 1e en 2e kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons