Museum More

Museum MORE is een museum in Gorssel, in de Gelderse gemeente Lochem, dat gewijd is aan Nederlandse modern-realistische kunst

Bestel uw ticket hier

Het Museum More in Gorssel

Nederlands: Museum MORE is een museum in Gorssel, in de Gelderse gemeente Lochem, dat gewijd is aan Nederlandse modern-realistische kunst (de naam is een afkorting van MOdern REalisme).

Dit Kunst Museum is een museum in Gorssel, in de Gelderse gemeente Lochem, dat gewijd is aan Nederlandse modern-realistische kunst (de naam is een afkorting van MOdern REalisme). Het is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, dat daarvoor werd uitgebreid met zeven tentoonstellingsruimten. De uitbreiding werd ontworpen door architect Hans van Heeswijk. Nog geen jaar na de publieksopening op 2 juni 2015 kon het museum zijn honderdduizendste bezoeker verwelkomen. Een tweede vestiging van Museum MORE, in Kasteel Ruurlo in de Gelderse gemeente Berkelland, werd op 23 juni 2017 geopend door Pieter van Vollenhoven. Hier is de collectie Carel Willink/Fong Leng te vinden.

Collectie

De collectie van Hans Melchers is ondergebracht in Museum MORE en bestaat uit een groot aantal werken van Nederlandse modern-realistische kunstenaars, vooral schilders. Een groot deel van de collectie verwierf Melchers door uit de boedel van de DSB Bank de DS Art-Collectie te kopen, nadat deze bank failliet was gegaan. Met deze semi-permanente tentoonstelling presenteert Museum MORE een dwarsdoorsnede van de eigen kunstcollectie. De collectie van MORE is geworteld in het Nederlandse realisme uit de eerste helft van de vorige eeuw. Museum MORE toont werk van de jonggestorven Jan Mankes en van de zogenaamde neorealisten Raoul Hynckes, Dick Ket, Pyke Koch, Wim Schuhmacher, Charley Toorop en Carel Willink. Ruim 120 werken van meer dan 40 verschillende kunstenaars geven een gevarieerd beeld van ruim één eeuw modern realisme in Nederland.

De collectie bestaat uit werk van onder anderen Carel Willink, Jan MankesPyke KochDick KetRaoul HynckesWim SchuhmacherCharley TooropJan BeutenerCo WesterikBarend BlankertPhilip AkkermanErwin Olaf en Annemarie Busschers.

Museum More

bron – wikipedia/museummore.nl

 

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoofdstraat 28
Gorssel 7213 CW Gld NL
Get directions
Museum MORE is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons