Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland.

Bestel uw Ticket hier

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Het Museum Voorlinden

De bouw van het museum startte in 2013. Het werd in aanwezigheid van koning Willem-Alexander op 10 september 2016 officieel geopend.

Het museumgebouw, naar een ontwerp van architect Dirk Jan Postel van architectenbureau Kraaijvanger, bestaat uit twee lagen, waarvan één bovengronds van zeven meter hoog. De opzet is mede geïnspireerd op die van het Deense Louisiana Museum of Modern Museum VoorlindenArt (1958) en de Zwitserse Fondation Beyeler (1997). Door toepassing van veel glas en van met natuursteen beklede wanden in de kleur van duinzand voegt het gebouw zich naar de omgeving, die omstreeks 1912 is ingericht door de landschapsarchitect Leonard Springer. De in 2016 uitgevoerde museumtuin is een ontwerp van Piet Oudolf.

In het museum is een oppervlakte van ruim 4.000 m² voor tentoonstellingen gereserveerd. Naast zalen voor tijdelijke tentoonstellingen, wisselende collectiepresentaties en de vaste collectie omvat het gebouw een auditorium, een bibliotheek, een museumwinkel, educatieruimte en een restauratie-atelier. Op enkele tientallen meters van het museumgebouw is het museumrestaurant gevestigd in het Huis Voorlinden. Dit rijksmonument uit 1912 is ontworpen door de Britse architect R.J. Johnston.

Bron-wikipedia

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Buurtweg 90
Wassenaar 2244 AG ZH NL
Get directions
Openingstijden Voorlinden is van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het restaurant is dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur.Entreeprijzen Volwassenen: € 17,50 Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 8,50 Kinderen t/m 12 jaar: gratis ICOM (pas voor museumprofessionals): € 5,00 Museumkaart niet geldigKijk voor meer informatie op de website.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons