Nijntje Museum

Het nijntje museum (voorheen dick bruna huis) is een museum gewijd aan het werk van auteur Dick Bruna in de Nederlandse stad Utrecht. Het museum is een onderdeel van het Centraal Museum.

Bestel uw Ticket hier

Het nijntje museum (voorheen dick bruna huis) is een museum gewijd aan het werk van auteur Dick Bruna in de Nederlandse stad Utrecht. Het museum is een onderdeel van het Centraal Museum.

dick bruna huis

Het museum werd op 18 februari 2006 als “dick bruna huis” geopend in aanwezigheid van de auteur. Er waren meer dan 1200 werken van Dick Bruna te bewonderen, waaronder de nijntjeboeken en Bruna’s eerste boekomslagen, affiches en zijn werk voor Amnesty International, het Rode Kruis en andere organisaties.

nijntje museum

Het museum werd 6 juli 2015 gesloten voor verbouwing en op 6 nijntje museumfebruari 2016 heropend als “nijntje museum”. Het is sindsdien vooral bedoeld voor peuters en kleuters. Er is een aantal ruimtes ingericht waar kinderen kunnen spelen, leren en knutselen in de wereld van Dick Bruna. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Sinds eind januari 2016 wordt ’s avonds op de gevel van het museum een animatie over nijntje en haar vriendjes geprojecteerd.

Het originele atelier en werk van Dick Bruna zijn in de nieuwe opzet te zien in het Centraal Museum.

De naam van het museum wordt zonder hoofdletters geschreven, omdat de auteur zelf in zijn werk ook nooit hoofdletters gebruikt.

Bron-wikipedia

bestel je tickets online

bestel je ticket op tijd: vanwege de bezoekbeperking zijn tickets regelmatig uitverkocht.

tickets zijn alleen online te koop. lees meer

 

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Agnietenstraat 2
Utrecht 3512 XB Utr NL
Get directions
Openingstijdenmaandag Gesloten dinsdag 10:00–17:00 woensdag 10:00–17:00 donderdag 10:00–17:00 vrijdag 10:00–17:00 zaterdag 10:00–17:00 zondag10:00–17:00Kijk voor meer informatie op de website.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons