Ons Lieve Heer op Solder

Weggestopt in het hart van de binnenstad van Amsterdam ligt een klein wonder: Our Lord in the Attic Museum: een uniek bewaard gebleven zeventiende-eeuws huis uit de 17e eeuw (ook wel de Nederlandse Gouden Eeuw genoemd).

Weggestopt in het hart van de binnenstad van Amsterdam ligt een klein wonder: Our Lord in the Attic Museum: een uniek bewaard gebleven zeventiende-eeuws huis uit de 17e eeuw (ook wel de Nederlandse Gouden Eeuw genoemd). Verken de smalle gangen en beklim de trappen naar historisch ingerichte woonkamers, keukens en ledikanten, die letterlijk naar het hoogtepunt van het museum leiden: een hele kerk op zolder.

Deze katholieke kerk dateert uit 1663. Hoewel het verboden was om de mis te vieren, sloegen de autoriteiten een oogje dicht. De kerk symboliseert inderdaad de kenmerkende (religieuze) tolerantie van Nederland, door de Nederlanders in de zestiende eeuw onder Willem van Oranje ingesteld. Vrijheid van godsdienst en geweten staan ​​tegenwoordig centraal in het museum. Het maakt Onze Lieve Heer op Zolder veel meer dan een museum: het is een bijzondere plek om na te denken en te beleven.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Oudezijds Voorburgwal 38
Amsterdam 1012 GD NH NL
Get directions
Openingstijden:Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is op de maandagen gesloten. Enkele uitzonderingen zoals schoolvakanties vindt u hieronder.Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zondagen van 13.00 tot 18.00 uur. De kassa sluit om 17.45 uur.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons