Space Expo

Space Expo is een permanente ruimtevaarttentoonstelling in de Zuid-Hollandse plaats Noordwijk, tegen Katwijk aan. Tevens is de Space Expo het officiële bezoekerscentrum van de ESTEC. Ook de debriefing van een groot aantal ruimtevaarders vindt hier plaats.

Bestel uw ticket hier

Space Expo museum is een permanente ruimtevaarttentoonstelling in de Zuid-Hollandse plaats Noordwijk, tegen Katwijk aan zee. Tevens is de Space Expo het officiële bezoekerscentrum van de ESTEC. Ook de debriefing van een groot aantal ruimtevaarders vindt hier plaats.

Space Expo tentoonstelling

De tentoonstelling werd in 1990 door koningin Beatrix en prins Friso geopend. In oktober 2004 ontving deSpace ExpoSpace Expo haar miljoenste bezoeker. De tentoonstelling omvat realia en (schaal)modellen, is deels interactief en geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe werkt zwaartekracht ?
  • Wat is een zwart gat ?
  • Welke functie hebben satellieten?
  • Aan welke ruimtemissies werd en wordt nu gewerkt?

De tentoonstellingsruimte omvat anno 2018 onder andere een sectie over de historische hoogtepunten van de ruimtevaart, een sectie over de Nederlandse ruimtevaarder André KuipersESA-astronaut, een satellietenplein, aandacht voor de Ariane-raket, een nagebouwd ISS, een Sojoez-simulator en een levensgrote maquette van de Maanlanding.

In het weekend en tijdens vakanties kan tegen een meerprijs gebruik worden gemaakt van de ‘Space Shuttle’, een tour voorheen bekend als de ‘Space Train’. Dit is een rondleiding door ontwikkelings- en testruimtes in enkele gebouwen van de European Space Research and Technology Centre|ESTEC, het technische ‘hart’ van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Bron-wikipedia

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Keplerlaan 3
Noordwijk 2201 AZ ZH NL
Get directions
Dinsdag tot en met zondag: 09:30 - 18:00 uurTijdens schoolvakanties en feestdagen ook open op maandag.Kijk voor meer informatie op de website.

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons