The Craftsmen

Een prachtig 17e-eeuws gebouw op een uitstekende locatie aan het kanaal is nu een boetiekhotel, gemaakt met de historische gereedschappen en attributen van ambachtslieden. Het ontwerp is ingenieus en de kamers zijn leuk om in te zijn. Ze hebben bijna allemaal uitzicht op de gracht. Het is een juweeltje van een klein hotel, met een familiaire sfeer.
Een prachtig 17e-eeuws gebouw op een uitstekende locatie aan het kanaal is nu een boetiekhotel, gemaakt met de historische gereedschappen en attributen van ambachtslieden. Het ontwerp is ingenieus en de kamers zijn leuk om in te zijn. Ze hebben bijna allemaal uitzicht op de gracht. Het is een juweeltje van een klein hotel, met een familiaire sfeer.

Locatie

Aan het rustigere uiteinde van de Singel, een van de belangrijkste grachten van Amsterdam, op slechts 10 minuten lopen van het Centraal Station (één tramhalte) en zeven minuten van de Dam. Het Anne Frank Huis ligt ook op 10 minuten lopen en de belangrijkste musea op het Museumplein zijn met de tram in 15 minuten te bereiken.

Stijl en karakter

Een prachtig 17e-eeuws gebouw dat (als Hotel Brouwer) 100 jaar in dezelfde familie was en door de nieuwe eigenaren een thematische boetiek heeft gekregen, maar toch de warmte en de geest van een familiehotel heeft behouden. Gereedschappen, attributen en producten van ambachtslieden door de eeuwen heen zijn ingenieus geüpcycled om niet alleen een decor te creëren, maar ook de stof van het hotel: lampen van oude naaimachines; tafels van oude, pokdalige werkbanken, met een glans door epoxycoating; een mozaïek van klokdelen aan de muur. De verbeeldingskracht van ontwerper Stef van der Bijl lijkt onvermoeibaar en er zijn telkens nieuwe ideeën en verrassingen, die worden vergezeld door originele kenmerken van het oude gebouw: zichtbare balken, kronkelende houten trappen, grote open haarden en Delftse wandtegels.

Service en voorzieningen

De kleine groep jonge medewerkers is oprecht vriendelijk en behulpzaam, en kan goed met elkaar overweg, helpt een huiselijke sfeer te creëren en geeft een persoonlijk tintje aan uw verblijf.

De ene openbare ruimte – een ontbijtruimte die ook ’s avonds open is voor drankjes en snacks – heeft grote ramen die direct op de gracht uitkijken, een paar leren fauteuils en werktafels en heeft een gezellige pubsfeer.

  •  Wi-Fi

Kamerss

Het gebeurt allemaal in de kamers: slechts 14 kamers, op twee na met volledig uitzicht op de gracht. Ze hebben heel verschillende vormen en maten (met een paar hokken onder de hoge spanten), en elk heeft een thema: vliegtuigbouwer, cartograaf, schoenmaker, enzovoort. Het is allemaal heel anders en erg leuk. Verwacht houten leesten van schoenmakers die in nachtkastjes zijn veranderd, verfspetters in Jackson Pollock-stijl over vloeren en fauteuils, een kledingkast gemaakt van de nooduitgang van een vliegtuig. De ideeën lijken oneindig, sommige ingenieus (een historische open haard die kleerkast werd door glazen vouwdeuren), sommige glorieus getikt: een opvouwbare kano als lamp. Onderweg zijn enkele mooie historische stukken zoals een 17e-eeuwse stam, een oude muurkaart.

Sommige kamers zijn vrij klein (er zijn een paar heerlijke eenpersoonskamers, met een bureau met uitzicht op de gracht onder de ramen) en ze hebben niet allemaal gemakkelijke stoelen, hoewel sommige een kleine bar hebben. Velen hebben een bad in de kamer, met een aparte badkamer met douche. Alle kamers hebben espresso- en theefaciliteiten en USB-aansluitingen (in retrostijlen). De bedden zijn comfortabel en er zijn grote, zachte witte handdoeken en badjassen.

Eten en drinken

Een bescheiden ontbijtbuffet in de Gallery met producten van goede kwaliteit: vers geperst vruchtensap en verse fruitsalade, muesli en yoghurt, mini-muffins en gebak, knapperige broodjes en boterachtige croissants, met kaas, vleeswaren en gerookte zalm, zelfs een beetje avocado en geroosterde paprika. Naast gekookte eieren die bij het buffet verkrijgbaar zijn, kunt u ook eieren naar keuze bestellen. Er is geen restaurant of bar, maar de Gallery-ontbijtruimte is ook ’s avonds geopend voor drankjes en snacks.

Toegang voor gasten met een handicap?

Ongeschikt.

Familie vriendelijk?

Vanwege de trappen specificeert het hotel geen kinderen onder de 12 jaar, maar als u contact met hen opneemt en de eigenaardigheden van de beschikbare kamers doorneemt, is het misschien mogelijk om een ​​jonger kind mee te nemen. Dat gezegd hebbende, de smidkamer, met zijn wenteltrap naar een kleinere tweede slaapkamer onder lage balken, is het spul waar kinderdromen van gemaakt zijn.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Singel 83
Amsterdam 1012 VE NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons