Theater heerlen

PLT is dé intermediair tussen kunstenaar, theatermaker. We bieden een dynamische programmering dat een spiegel is van de huidige cultuur, reflectie biedt op de werkelijkheid en inspireert tot creativiteit en vernieuwing.

PLT vormt het artistieke kloppend hart van de podiumkunsten in Limburg

PLT is dé intermediair tussen kunstenaar, theatermaker. We bieden een dynamische programmering dat een spiegel is van de huidige cultuur, reflectie biedt op de werkelijkheid en inspireert tot creativiteit en vernieuwing. Ons theater biedt daarnaast plezier en ontspanning, is gericht op beleving en maakt mensen vrolijk.

Parkstad Limburg Theaters is een groep van twee theaters, Theater Heerlen – vroeger Stadsschouwburg Heerlen – en Theater Kerkrade – voorheen Wijngrachttheater Kerkrade. De gemeente Heerlen en gemeente Kerkrade maken beide deel uit van het samenwerkingsverband Parkstad Limburg, vandaar de naam. De programmering is verdeeld over beide locaties, afhankelijk van het soort voorstelling: Theater Heerlen beschikt over drie zalen van klein tot groot, een theatercafé en een foyer waar kan worden opgetreden; Theater Kerkrade beschikt over een middelgrote zaal.

“De Stadsschouwburg Heerlen zal een voorhoedefunctie vervullen bij de ontwikkeling van tal van activiteiten op cultureel gebied en op deze wijze intensief meewerken aan de profilering van Heerlen als stad waar het goed toeven is.” – aldus oud-burgemeester Piet van Zeil in een speciale uitgave, ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Stadsschouwburg Heerlen aan het Burgemeester van Grunsvenplein in 1991.

Parkstad Limburg Theaters, locatie Heerlen

Dankzij de trouwe aanhang van de vele duizenden theaterbezoekers, die in de loop der jaren mede het culturele goed uitdroegen, staat er een theatercomplex, dat zich kan scharen in de rij van de vijf beste stadstheaters van Nederland. Het is groots, het is imponerend en het heeft een ideale ambiance om cultuur verder uit te dragen.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen 6411 AS LB NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons