W Amsterdam

Centraler kan bijna niet. Twee aangrenzende gebouwen (Bank en Beurs) bijna op de Dam, Wissel wrijfneuzen met het Koninklijk Paleis, Bank met aan één kant uitzicht op de gracht.

Locatie

Centraler kan niet. Twee aangrenzende gebouwen (Bank en Beurs) bijna op de Dam, Wissel wrijfneuzen met het Koninklijk Paleis, Bank met aan één kant uitzicht op de gracht. Je moet een straat oversteken om tussen de twee te komen. Het is een druk deel van de stad, maar de kamers zijn voorzien van dubbel glas. U bent minuten verwijderd van de belangrijkste grachten en het winkelgebied Negen Straatjes, en 15 minuten van de belangrijkste musea met de tram (of 20 minuten lopen).

Stijl en karakter

Hyperhip, vastberaden eigentijds en aangenaam luxe. Beurs is scherper en richt zich op mode en design; Bank heeft een stillere, meer klassieke uitstraling. Een lift brengt je van de rustige entree naar een enorme ruimte met glazen wanden die zich uitstrekt over de hele bovenkant van het Beurs-gebouw, met de receptie, de lounge, de bar en een restaurant. De ene kant kijkt direct uit op het Koninklijk Paleis (met een zwembad op het dak dat over de hele lengte van de kroonlijst loopt); de andere geeft uitzicht over de daken van Amsterdam. De ene kant van Bank kijkt uit over een gracht.

Service en voorzieningen

Jonge, sprankelende medewerkers zijn scherp en getraind om W’s kenmerkende ‘Whatever / Whenever’-service te leveren. Ze kennen hun stad en een inwoner van W Insider zorgt voor een directe link naar de kunst- en designscene van Amsterdam. De bar op het dak van Beurs is een warme lokale ontmoetingsplaats, met frequente feesten en evenementen (toegankelijk voor gasten) met een mode- en designsmaak. Drie onafhankelijke restaurants zijn in het hotel opgenomen, evenals een grote winkel annex galerie annex incubatorruimte voor lokale mode, kunst en muziek. Naast het zwembad op het dak bij Beurs, is er een spa diep in de gewelven bij Bank: mysterieus verlicht, achter zware kluisdeuren en inclusief een grote fitnessruimte, zwembad en behandelingsfaciliteiten.

  •  Restaurant
  •  Bar
  • Wasserij
  •  Room service
  • Zwembad
  •  Sauna
  •  Spa
  •  Wi-Fi
  •  Fitness centrum

Kamers

De kamers variëren in grootte, indeling en inrichting binnen en tussen de twee gebouwen. In de Beurs variëren ze van compact tot redelijk ruim, met hoge plafonds, grote spiegels, glazen buitenmuren en (zeer) open badkamers. Het ontwerpthema van de openbare ruimtes wordt voortgezet met sterk omlijnde fittingen in sommige kamers die zijn vormgegeven in beton.

Stoffen introduceren kleur, met werk van lokale ontwerpers, en subtiele verwijzingen naar de stad (de douchecabine doet denken aan oude Amsterdamse telefooncellen). Décor in the Bank is nog steeds rijk aan Nederlands design, maar de toon is warmer, klassieker en de kamers iets groter. Espressomachines en Marshall-geluidssystemen zijn overal standaard.

Eten en drinken

Mr Porter bovenop de Beurs heeft een prachtig uitzicht over de stad en serveert steaks om carnivoren te laten kwijlen. Aan de overkant van de Bank serveert The Duchess met een Michelin-ster, in het prachtige voormalige telhuis (compleet met enorm, verafgelegen glas-in-looddak) lichtere Frans-Italiaanse gerechten, met verrukkelijke omleidingen naar de ondeugende gebieden van met foie gras gevulde donuts en rijk rundvlees Wellington. The Butcher (bij de Bank) biedt eersteklas hamburgers in een ongedwongen sfeer van de straat.

Het ontbijt bij Mr Porter is een uitgebreid buffet met fantasierijke salades (pompoen en rode biet, gegrilde aubergine, geroosterde bloemkool) naast de gebruikelijke verdachten, en met op bestelling gemaakte eiergerechten. The Duchess heeft een meer bescheiden buffet, maar een uitgebreide à la carte kaart (eieren, pap, wafels) en heerlijke vruchtensappen, smoothies en fruitcocktails die ter plekke worden gemaakt. De loungebar op het dak van Exchange is dé plek voor avontuurlijke cocktails en een feestelijke sfeer, met de aangrenzende bar bij Mr Porter meestal iets rustiger.

Waar voor je geld

Tweepersoonskamers vanaf € 230 in het laagseizoen; en vanaf € 350. Ontbijt niet inbegrepen, kosten vanaf € 30, -. Gratis wifi.

Toegang voor gasten met een handicap?

Een aantal kamers in beide gebouwen is aangepast voor mensen met een handicap.

Familie vriendelijk?

W is erg volwassen in stijl en sfeer, maar heeft wel een aantal onderling verbonden kamers. Er zijn kinderbedjes beschikbaar.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spuistraat 175
Amsterdam 1012 VN NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons