Waldorf Astoria Amsterdam

Waldorf Astoria bestaat uit zes prachtige herenhuizen aan de gracht die met gratie zijn omgebouwd, een gevoelige houding ten opzichte van erfgoed (er zijn veel 17e- en 18e-eeuwse kenmerken bewaard gebleven) en een zorgvuldig oog voor hedendaagse luxe en stijl. Het is perfect gelegen aan een van de meest indrukwekkende grachten van Amsterdam.
Waldorf Astoria bestaat uit zes prachtige herenhuizen aan de gracht die met gratie zijn omgebouwd, een gevoelige houding ten opzichte van erfgoed (er zijn veel 17e- en 18e-eeuwse kenmerken bewaard gebleven) en een zorgvuldig oog voor hedendaagse luxe en stijl. Het is perfect gelegen aan een van de meest indrukwekkende grachten van Amsterdam.

Locatie

Kan niet beter zijn. Prachtige gracht aan de voorkant, grote tuin aan de achterkant en bijna alles wat er in de stad te zien is op redelijke loopafstand: Rijksmuseum (15 minuten), de Dam / Koninklijk Paleis (15 minuten), Negen Straatjes shopping (12 minuten), FOAM-fotografie museum en Museum Van Loon (minder dan vijf minuten).

Stijl en karakter

Er zijn nog steeds topstukken uit de periode: een trap die stijgt door 60 meter glanzend marmer en stucwerk (van de architect van het grootste koninklijke paleis van Nederland), rococo-likjes en krullen, 17e-eeuwse plafondschilderingen. Onderdelen bereiken museale perfectie, zoals de Maurer Room, een private dining suite met 18e-eeuwse muurschilderingen en het interieur is geheel intact.

Dan komt er een elegante nieuwere laag, waar de stijl eigentijds is, maar de toon behouden blijft: moderne lampen en kroonluchters van Murano-glas; blauw- en crèmekleuren die een rustige, gedempte toets geven; stijlvolle personeelsuniformen van een van de hipste ontwerpers van Nederland.

Service en voorzieningen

Het is een delicate kwestie, die balans vinden tussen gepaste formaliteit en vriendelijke warmte. Te zwaar aan één kant resulteert in stijve hauteur; aan de andere kant betekent plastic glimlachen en irritante vertrouwdheid. Maar het personeel hier heeft het precies goed. Achter het hotel ligt een grote tuin, in semi-formele 17e eeuwse stijl; binnenshuis zijn formele en informele restaurants en een cocktailbar. Beneden is er een grote fitnessruimte (met uitzicht op de tuin), een rustige Guerlain-spa en een binnenzwembad.

  •  Parkeren
  •  Restaurant
  •  Room service
  •  Bar
  • Wasserij
  •  Zwembad
  •  Sauna
  •  Spa
  •  Wi-Fi
  •  Fitness centrum

Kamers

Gedempte blauwe, crèmekleurige en grijstinten gaan door de kamers. Klassieke goede smaak voert de boventoon – hier een Queen Anne-tafel, daar een eigentijdse design-koffieruimte. De moderne gemakken zijn allemaal aanwezig – espressomachines, een kluisje in de kamer van een laptop, gratis wifi – maar het zijn de doordachte, eenvoudige details die kamers een toevluchtsoord maken voor gestreste reizigers: lichtschakelaars die je niet helemaal in de war brengen over wat wat is ; een entertainmentsysteem waarvoor geen 20 minuten handmatig lezen nodig is; rondom verlichting op de badkamerspiegel.

Zelfs op standaardniveau zijn zowel kamers als badkamers uitzonderlijk ruim. De suites van topklasse hebben architectonische elementen uit die tijd intact en de kamers onder de dakspanten zijn favoriet vanwege hun eigenzinnige, meer individuele charme.

Eten en drinken

Een van de beste chef-koks van het land, Sidney Schutte, staat aan het roer van Librije’s restaurant Zusje. Hij komt met een aantal transcendentaal goede gerechten – zoals kabeljauw met groene thee-olie en een bedwelmende passievrucht-en-dashi-saus. Tegen een iets lagere toets (en prijs) biedt de Goldfinch Brasserie minder uitgebreide dinergerechten uit dezelfde keuken (rib-eye steak met rozemarijn, knoflook, artisjok en champignons).

Lunches en weelderige high tea’s zijn verkrijgbaar in de lobby-lounge van Peacock Alley. En natuurlijk is er een klassieke Waldorf-salade, zowel gedaan zoals het hoort, als met een brutaal Schutte-tintje – als dessert. De Vault-bar serveert uitstekende cocktails, zowel klassiekers als lokale creaties zoals de 17 Euro (jenever, bloemen, rabarber, limoncello en meer).

Toegang voor gasten met een handicap?

Er is een kamer die speciaal is aangepast voor gasten met beperkte mobiliteit; de hoofdingang heeft steile trappen, maar er is een aparte ingang voor rolstoelgebruikers.

Familie vriendelijk?

Het personeel is vriendelijk genoeg om met alles om te gaan, maar dit is niet echt de plek waar je kinderen zou nemen.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Herengracht 542-556
Amsterdam 1017 CG NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons