Yays Zoutkeetsgracht

Goed uitgeruste, moderne appartementen in een gerenoveerd 17e-eeuws zoutpakhuis, gelegen in een rustige buurt van de voormalige Westelijke Dokken. Vriendelijk personeel zijn lokale Amsterdammers met een goede kennis van de stad. U bent een beetje uit de weg, maar toch comfortabel dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden.

Locatie

Aan een rustige gracht in de voormalige Westelijke Dokken, een charmante wijk los van de gebruikelijke toeristische onderschuifbed, maar toch dicht genoeg bij de meeste bezienswaardigheden. De hippe winkelstraat Haarlemerdijk ligt op nog geen 10 minuten lopen; het duurt ongeveer 15 minuten om de Jordaan te bereiken, en nog eens 10 minuten om het Anne Frank Huis te bereiken, in het hart van de grachtengordel. Tram 3 stopt vlakbij (drie minuten lopen) en brengt u in ongeveer 20 minuten naar het Museumplein. Vanaf het Centraal Station is het 10 tot 15 minuten met de bus.

Stijl en karakter

Een voormalig zoutpakhuis uit de 17e eeuw heeft een eigentijdse make-over gekregen en een frisse, strakke (passend sprankelend witte) look. Romantische opnames van de 19e-eeuwse fotograaf Jacob Olie (voormalig inwoner van het gebied) en werk van lokale kunstenaars sieren de muren. Yays plaatsen hun eigendommen doelbewust in wijken buiten het toeristische pad en vormen nauwe banden met de lokale bewoners. Hier voel je je heel erg onderdeel van een afgelegen wijk op een van de eilanden die ooit het westelijke havengebied vormden.

Service en voorzieningen

Al het personeel komt uit Amsterdam en de meesten wonen in de buurt, zodat ze uit de eerste hand persoonlijke aanbevelingen kunnen doen over waar te gaan, te eten en te drinken. Ze zijn levendig en vriendelijk, en bij het inchecken hoort een handig overzicht van de locaties van supermarkten en andere lokale voorzieningen. U ontvangt ook een uitstekend boekje met winkels en eetgelegenheden (echte aanbevelingen, in plaats van betaalde of op commissie gebaseerde insluitsels).

Er zijn fietsen te huur voor € 10, – voor 8 uur, € 20, – voor 24 uur), en een gratis fietstocht (wandelen in de winter) wordt op maat gemaakt voor wie wil gaan, elke zaterdag. Er is geen restaurant of bar, maar elk appartement heeft vrijwel alles wat je nodig hebt om je thuis te voelen. Voor degenen die geen eigen wasmachine hebben, zijn er was-droogcombinaties in de kelder.

  •  Wi-Fi
  •  Wasserij

Kamers

Het Nederlandse white-box-minimalisme krijgt een vleugje kleur (voornamelijk turkoois en bruin) van lederen meubels. Kunstboeken en ongebruikelijke boeken over Amsterdam liggen verspreid, waardoor de plek een huiselijk gevoel krijgt. Appartementen variëren in grootte en vorm: de appartementen aan de voorzijde hebben verdiepingshoge ramen in pakhuisstijl, met goed zicht op de gracht; op de bovenste verdieping bevind je je onder de oude zolderbalken.

De badkamers zijn redelijk groot, met een inloopdouche en de toiletten zijn gescheiden. De slaapkamers zijn compact, met meer ruimte voor woonruimtes. De keukens zijn goed uitgerust en bevatten een vaatwasser, schoonmaakmaterialen en een startpakket voor koffie / thee om de kloof naar uw eerste supermarktbezoek te overbruggen. Voor degenen die geen eigen wasmachine hebben, zijn er was-droogcombinaties in de kelder.

Eten en drinken

Er is geen eigen restaurant, maar er zijn genoeg eetgelegenheden op slechts 10 minuten lopen van de Haarlemmerdijk.

Waar voor je geld

Appartementen vanaf € 115 in het laagseizoen; en vanaf € 290 hoog. Geen ontbijt. Gratis wifi.

Toegang voor gasten met een handicap?

Not suitable.

Familie vriendelijk?

Een aantal appartementen heeft twee slaapkamers en in alle appartementen kan een extra kinderbedje worden geplaatst (€ 50, – voor de verblijfsduur). Kinderstoelen zijn ook beschikbaar.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoutkeetsgracht 116
Amsterdam 1013 LC NH NL
Get directions

Meer musea en monumenten boeken!

Volg ons