Corrie ten boom huis Museum

Corrie ten boom en haar familie zijn door de gebeurtenissen in dit huis voor en na de Tweede Wereldoorlog. Het huis is voor een deel ingericht als in de stijl van toen.

Het corrie ten boom huis

 

Corrie ten boom huis Museum de geschiedenis van de familie Ten Boom getuigt van hun liefde voor en betrokkenheid bij het Joodse volk. Hun huis is opnieuw een (open huis), net zoals in de tijd toen de Ten Booms hier woonden. Het museum is een gedenkteken voor deze familie die als christenen leefden door de genade van en in gehoorzaamheid aan God. Klik hier voor de Route!

Het Museum

corrie ten boom huis slaapkamer

Corrie ten boom en haar familie zijn door de gebeurtenissen in dit huis voor en na de Tweede Wereldoorlog. Het huis is voor een deel ingericht als in de stijl van toen. De gasten kunnen de Schuilplaats, familiefoto’s en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. De gehele bovenverdieping is ingericht als expositieruimte.

Rondleidingen

In het Corrie ten Boomhuis worden van dinsdag tot en met zaterdag rondleidingen gegeven. De rondleidingen duren ongeveer een uur en worden in het Nederlands of Engels gehouden. Vrijwel wekelijks is ook een Duitstalige gids aanwezig. Af en toe zijn er rondleidingen in het corrie ten boom huis museum in het Frans. Zie voor meer informatie de openingstijden / reserveringen. Alle gidsen (rondleiders) zijn vrijwilligers. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Hiervoor is een blessingbox aanwezig. Het museum is te klein om de bezoekers binnen te laten wachten op het begin van de rondleiding. Op het tijdstip van aanvang van de rondleiding worden de bezoekers door de gids uitgenodigd het pand binnen te komen.

 

corrie ten boom huis woonkamer

bron – corrietenboom.com/ & wikipedia

Meer musea en monumenten boeken!

Waar ben je in geïnteresseerd? Ondek nederland met een nieuwe blik.

Volg ons