Museum in amsterdam

Wilt u een museum in amsterdam bezoeken? Bekijk dan hier een aantal  ideeën waar u de museums kan vinden in amsterdan en wat voor soorten musea er zijn in  amsterdam.

Wilt u een museum in amsterdam bezoeken? Bekijk dan hier een aantal  ideeën waar u de museums kan vinden in amsterdan en wat voor soorten musea er zijn in  amsterdam.

En ook waar u met een Museumkaart terecht kunt bij de bekende museums.

Deze plekken staan bekend om musea in Amsterdam:

Musea in amsterdam met museumkaart

Wilt u  een Museumkaart bestellen?

De Museumkaart is verkrijgbaar in alle grote Amsterdamse musea. Als je in Nederland woont, kun je de kaart ook per post of online bestellen via de website van de Museumkaart. De eerste keer dat je de kaart bestelt, betaal je € 4,95 aan handling- en administratiekosten. Heb je vragen over de Museumkaart? Stel ze via het contactformulier op de website van de Museumkaart.

Museum`s in amsterdam noord

Welke museum`s zijn er in amsterdam noord? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

#2 Tropenmuseum

Alleen al voor het gebouw mag u het Tropenmuseum echt niet missen. Dit museum, gericht op culturele diversiteit, is sinds 1926 gevestigd in het voormalige ministerie van Buitenlandse Zaken. Vergaap u aan dit prachtige, statige pand dat geschiedenis ademt. Hiermee is het museum een van de meest bijzondere Amsterdamse bezienswaardigheden. In het Tropenmuseum ontdekt u hoe mensen van over de hele wereld omgaan met universele thema’s als rouw, vriendschap en geloof. Via verhaal, muziek en beeld leert u alles over culturele overeenkomsten en culturele diversiteit.

#3 Nemo Science Museum

Wie Amsterdam met de trein bezoekt, ziet Nemo Science Museum al liggen. Pal naast het Centraal Station, een prachtig gebouw in de vorm van een groen schip. Dit unieke museum staat in het teken van wetenschap en technologie. Omdat alles op een begrijpelijke, speelse manier wordt uitgelegd en er veel interactieve elementen te vinden zijn, is Nemo bij uitstek geschikt om met kinderen te bezoeken. Trek voor een bezoek aan dit museum voldoende tijd uit: u heeft hier minimaal een halve dag voor nodig.

#4 Anne Frank Huis

Het dagboek van Anne Frank is wereldberoemd. Twee jaar lang zat dit Joodse meisje met haar familie ondergedoken in het achterhuis. U kunt het achterhuis bezoeken en zelf ervaren hoe klein de ruimte is waar deze familie moest leven. Omdat het Anne Frank Huis één van de populairste musea van de Nederlandse hoofdstad is, wordt er tussen 09:00 en 15:30 uur gewerkt met een tijdslot. U koopt online een entreeticket en hoeft dus niet meer in de rij te staan. Mocht u toch geen online ticket besteld hebben, dan kunt u na 15:30 uur ter plaatse een kaartje kopen.

#5 Rijksmuseum

Het Rijksmuseum mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Via een prachtige, moderne entree gaat u het museum binnen, waarna u heerlijk ronddwaalt tussen werken van de oude schildermeesters. Tip: kies voor een audio guide. Op de audio guide staan verschillende routes door het museum waaruit u kunt kiezen. Hierdoor hoeft u niets te missen en krijgt u enorm veel interessante informatie over uw favoriete werken.

#6 Stedelijk Museum

Aan het bekende Museumplein ligt ook het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst van Nederland: het Stedelijk Museum. Zo kunt u na uw bezoek aan de oude meesters in het Rijksmuseum, ook genieten van vernieuwende werken. Hier gaat u op ontdekkingstocht door verschillende stromingen binnen de moderne kunst. Via interactieve elementen en inspirerende tentoonstellingen wil het Stedelijk Museum de bezoeker aanzetten tot nadenken en u nieuwe inzichten bieden in het moderne leven.

#7 EYE Filmmuseum

Het gebouw waarin het EYE Filmmuseum is gevestigd, is werkelijk uniek. Op de oever van het IJ, staat een futuristisch bouwwerk wat zo uit de toekomst lijkt te zijn gekomen. Binnen dompelt u uzelf onder in de wereld van film en beeld. Vier filmzalen, een heus filmlab, verschillende tentoonstellingen en de permanente presentatie Panorama zorgen ervoor dat u zich hier wel de hele dag kunt vermaken. Het Eye behoud het binnen- en buitenlands filmerfgoed voor toekomstige generaties in de grootste filmbibliotheek van Nederland.

#8 Micropia

Ook voor gezinnen met jonge kinderen is er ook meer dan genoeg te zien en te beleven. Micropia is een wat minder bekend museum in Amsterdam, maar dat betekent zeker niet dat het niet de moeite van een bezoek waard is. Micropia is juist enorm origineel. Dit is het enige museum ter wereld waar micro-organismen zichtbaar gemaakt worden. Via verschillende, interactieve tentoonstellingen wil het museum laten zien dat microben zoals bacteriën, algen en schimmels zeer belangrijk zijn voor ons functioneren en niet alleen maar ‘vieze kriebelbeestjes’ zijn.

#9 Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Foam wil een zo breed mogelijk publiek informeren en inspireren op het gebied van fotografie en alles wat hierbij komt kijken. Standaard zijn er minstens drie verschillende exposities te bewonderen, variërend van modern tot klassiek en van nieuw talent tot gevestigde namen. Fans van mooie beelden mogen Foam zeker niet overslaan tijdens hun bezoek aan Amsterdam.

#10 Tassenmuseum Hendrikje

Een museum van een heel andere orde is Tassenmuseum Hendrikje. Modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Dit museum heeft de meest uitgebreide tassencollectie ter wereld en toont de geschiedenis van de tas vanaf de late Middeleeuwen tot nu. Het leuke aan dit museum is dat het vanuit een privécollectie ontstaan is. Hendrikje Ivo verzamelde jarenlang tassen, waarna zij in 1996 een museum aan huis opende. Deze verhuisde later naar een prachtig grachtenpand in het hart van de stad. Hier is nu haar uitgebreide collectie nog steeds te bewonderen.
Wilt u een dagje eropuit en zoekt u een fijne bestemming? Amsterdam is de place to be. Of u nu komt voor de winkels, de vele restaurants of de mooie musea, deze stad heeft veel te bieden.

 

 

 

 

 

 

Samenvatting
Beoordelingsdatum
Beoordeeld item
museum in amsterdam
Auteur waardering
51star1star1star1star1star

Meer musea en monumenten boeken!

Waar ben je in geïnteresseerd? Ondek nederland met een nieuwe blik.

Volg ons