Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Bezoekers worden meegenomen door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende en belangwekkende plek maken. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster en deed in de 16de eeuw tijdelijk dienst als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Museum Prinsenhof Delft

Willem van Oranje

In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584. Maak kennis met Willem van Oranje, voorvader van koning Willem-Alexander. Leer alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Bezoek de ‘plaats delict’: de befaamde moordhal met de kogelgaten.
Wie was Willem van Oranje, de man die voorop ging in deze strijd? Wat inspireerde hem? En wat betekent de Vader des Vaderlands voor het Nederland van nu?.

Delfts Blauw

Delfts Blauw is een magisch product en een wereldwijd icoon. Ontwikkeld in een poging het wereldberoemde Chinese blauw-witte porselein na te maken. Dankzij de Hollandse handelsgeest lukte het in Delft om het ‘namaakporselein’ zo te maken dat het een eigen status en markt kreeg en kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon. Ontdek de geheimen van dit succes, terwijl je je waant tussen de meest schitterende en unieke Delfts Blauwe meesterwerken.

Delftse Meesters

Experiment en vernieuwingsdrang zitten in de genen van Delft. Delftse kunstenaars en wetenschappers hebben door de eeuwen heen een vooraanstaande positie ingenomen en hiermee bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Maak kennis met beroemde Delftenaren als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Anthonie van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Bestudeer zelf hoe handel en techniek, kunst en wetenschap door de eeuwen heen bloeien in Delft en hierdoor Nederland èn de wereld hebben veranderd. Klik hier voor de Route!

Meer musea en monumenten boeken!

Waar ben je in geïnteresseerd? Ondek nederland met een nieuwe blik.

Volg ons