Scheepvaartmuseum Amsterdam

Meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld ondek collectie van met circa 400.000 objecten, waaronder vele schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten

scheepvaartmuseum amstrerdam

Het Scheepvaartmuseum

Scheepvaartmuseum in amsterdam is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld ondek collectie van met circa 400.000 objecten, waaronder vele schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. Plan je bezoek en ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar hoe sterk deze verbonden is met de samenleving van vandaag en van de toekomst. Klik hier voor de Route!

Groepen

Voor groepen of groepsbezoek vanaf 15 personen heeft Het Scheepvaartmuseum verschillende mogelijkheden. U kunt een rondleiding reserveren over diverse onderwerpen. Een enthousiaste museumgids kan u alles vertellen over het gebouw, de tentoonstellingen of bijvoorbeeld het VOC-schip Amsterdam.

Overigens kunt u ook een rondleiding voor één persoon boeken. De arrangementen in ons café-restaurant zijn wel vanaf 15 personen.

Toe aan een rustmoment? Als u een arrangement in het café-restaurant boekt, zorgen wij dat koffie en taart voor u klaar staat. U kunt zo met de hele groep aanschuiven!

Groepen betalen een gereduceerd tarief: € 13,50 per volwassene en € 6,50 per kind. Als de groep alleen het museum bezoekt is reserveren niet nodig. Dit geldt niet voor schoolgroepen: zij moeten zich altijd aanmelden via deze link

onderwijs

Water verbindt werelden. Schepen dragen de verhalen van deze werelden met zich mee en brengen mensen, culturen en gemeenschappen in contact met elkaar. Het Scheepvaartmuseum wil leerlingen én docenten met deze verhalen inspireren. Daarbij gebruiken wij alle aspecten van onze collectie, waarmee we het verleden tot leven brengen en aanzetten tot nadenken.

contact & reserveneringen

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie en Publieksactiviteiten via e-mail of (020) 523 23 00, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. U kunt ook direct online een programma aanvragen voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk twee weken voor het museumbezoek. Wij willen u vragen onze huisregels voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

bron – hetscheepvaartmuseum.nl & wikipedia

Meer musea en monumenten boeken!

Waar ben je in geïnteresseerd? Ondek nederland met een nieuwe blik.

Volg ons