Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is het museum dat zich richt op informatie over alles aspecten van (zoet) water, zoals waterhuishouding, drinkwater en waterzuivering. Het museum werd geopend in 2004.

In 1998 ontstond bij dijkgraaf H. van Brink het idee voor een voorlichtingscentrum voor het waterschap Rijn en IJssel in de voormalige Bagijnemolen in het monumentale park Sonsbeek in Arnhem. De oude watermolen uit de 16e en 17e eeuw is gelegen aan de Sint-Jansbeek, de plek waar Arnhem is ontstaan. Met behulp van anderen groeide het idee al snel uit tot het Nederlands Watermuseum.

LOPEN

Station Arnhem Centraal bevindt zich op korte loopafstand van het museum. Bekijk hier de plattegrond. Kijk voor een hotel in de buurt op hotelscombined.

PARKEREN

Het museum beschikt over een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen. Na 350 meter (richting: centrum uit) begint de zone vrij parkeren. Op de Zijpendaalseweg kun je alleen betaald parkeren. Bekijk hier de parkeerplattegrond.

 

Het museum is het hele jaar door open van dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens schoolvakanties zijn we óók op maandag open. Gesloten op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Klik hier voor de Route!

 

bron – wikipedia/watermuseum.nl

Meer musea en monumenten boeken!

Waar ben je in geïnteresseerd? Ondek nederland met een nieuwe blik.

Volg ons